Pressie

Pressie betekent druk zetten. Door druk  te zetten geef je de tegenstander zo min mogelijk tijd om te handelen. Spelers moeten sneller nadenken en handelen waardoor ze eerder fouten maken. Vooral bij spelers met mindere kwaliteit of weinig ervaring kan dit voor problemen zorgen. Als je het zo leest, dan denk je: ik ga altijd druk zetten. Dat is niet altijd even verstandig. Denk goed na over de tactiek. Deze strategie gebruiken heeft ook nadelen.

Het seizoen is lang. De ene wedstrijd kan beslissend zijn, maar de wedstrijd daarna natuurlijk ook. Je moet zorgen dat je fitte en speelgerechtigde spelers hebt. Om te zorgen dat je dit hebt zijn er twee belangrijke dingen waar je over na moet denken voordat je een keuze maakt voor pressie.

1. Pressie kost energie. Door druk te zetten op de tegenstanders zijn spelers sneller moe. Kijk naar de fitheid van de spelers in de opstelling om te bepalen hoeveel pressie je kunt gebruiken. Bedankt daarbij dat je niet alleen naar deze wedstrijd moet kijken, maar ook de wedstrijden die daarna komen.

2. Door pressie zijn spelers feller. Door feller te zijn is de kans op een overtreding groter. Het ligt aan de scheidsrechter of een speler in dat geval sneller een kaart krijgt. Heb jij de pressie heel hoog staan met een strenge scheidsrechter? Dan is de kans op kaarten groter. Niet alleen pressie, maar ook de manier van tackelen is belang voor het krijgen van kaarten. Meer informatie over scheidsrechters vind je op deze pagina.

TIP: PRESSIE

Kijk niet alleen naar deze wedstrijd, maar ook naar de wedstrijden die nog gaan komen. Zorg dat spelers fit blijven en niet geschorst zijn voor de volgende wedstrijd. Kijk ook naar de scheidsrechter en de manier van tackelen.

GRATIS TIP!
Gratis OSM tips ontvangen?

Wil jij winnen in OSM?

Wil jij tips die niemand weet?
Wil jij meer wedstrijden winnen?
Wil jij de beste tactieken?
Wil jij de meest complete scoutlijst?
Wil jij alles weten over OSM?

In de OSMPROGIDS staat alles over OSM wat jij moet weten!

osm pressie
Menu