OSM tactiek

Het is belangrijk om elke wedstrijd de juiste OSM tactiek te gebruiken. Door de juiste formatie, tactiek en speelstijl gaat u meer wedstrijden winnen.

Er zijn op OSM veel formaties en tactieken beschikbaar. Op deze pagina geven wij een aantal tactieken om te gebruiken. Deze tactieken zijn te gebruiken voor zowel actieve spelers als minder actieve spelers. Actieve spelers zijn spelers elke dag de tactiek willen aanpassen aan de tegenstander. Door gebruik te maken van de data-analist kun je achter de formatie en tactiek van je tegenstander komen. Het is verstandig om elke dag te controleren of je de juiste tactiek hebt je tegenstander. Je kunt de tactiek dus altijd aanpassen aan de tegenstander. Voor minder actieve spelers zijn er tactieken om de doelstelling te behalen.

 • Welke formatie moet ik kiezen?

  De tactiek begint bij de formatie. Door de juiste formatie te kiezen kun jij de juiste spelers in het veld zetten om de tegenstander te verslaan. De formatie zul je niet alleen moeten aanpassen aan je tegenstander maar ook moeten aanpassen aan je selectie. Door bepaalde formaties te kiezen kun je meer verdedigers, middenvelders of aanvallers in de formatie zetten. Welke formatie voor jou het beste is wordt bepaald door de tegenstander, de selectie en de doelstelling van het team. Als je met een team speelt dat een hoge doelstelling heeft en een goede selectie heeft, dan is het normaal gesproken verstandig om aanvallend te spelen. Aanvallend spelen wordt beloond in OSM. Helaas kun je niet met elk team aanvallend spelen. Als je met een team speelt dat een lagere doelstelling heeft en een minder sterke selectie, dan kan het handiger zijn om verdedigend te spelen.

  Waar moet je op letten?
  – Kwaliteit eigen team
  – Kwaliteit tegenstander
  – Formatie tegenstander
  – Tactiek tegenstander

  Uiteindelijk kun je met de tactiek bepalen hoe de spelers in de formatie moeten spelen.

  Als uitgangspunt kun je de onderstaande formatie nemen:

  DoelstellingBeste linieFormatie
  1 t/m 4Aanval4-3-3 | 3-2-5 | 3-2-3-2 | 3-3-4 | 3-4-3 | 3-3-2-2 | 4-2-4
  1 t/m 4Middenveld4-3-3 | 4-4-2 | 3-2-3-2 | 3-3-4 | 3-4-3 | 3-3-2-2 | 3-5-2
  5 t/m 10Aanval4-3-3 | 3-2-3-2 | 3-4-3 | 3-3-2-2 | 4-2-4
  5 t/m 10Middenveld4-3-3 | 4-5-1 | 4-2-3-1 | 4-4-2 | 3-2-3-2 | 3-4-3 | 3-3-2-2 | 3-5-2
  10+-4-3-3 | 4-5-1 | 4-2-3-1 | 4-4-2 | 5-2-3 | 5-3-2 | 5-3-1-1 | 5-4-1 | 6-3-1
 • Welke tactiek moet ik kiezen?

  Tactieken voor actieve spelers
  Deze tactieken zijn uitstekend geschikt voor mensen die dagelijks de formatie en tactiek kunnen aanpassen voor de tegenstander. De data-analist is een van de meest onderschatte mogelijkheden op OSM. Door de data-analist kun je namelijk achterhalen wat de formatie en tactiek is van de tegenstander. Je weet op dat moment dus ook precies wat je kunt doen om meer kans te maken om te winnen. Om jou zo goed mogelijk te helpen hebben wij de beste formaties en tactieken op een rij gezet die je kunt gebruiken tegen je tegenstander.

  OSM tactiek tegen 433A
  OSM tactiek tegen 433B
  OSM tactiek tegen 442B
  OSM tactiek tegen 4231
  OSM tactiek tegen 451
  OSM tactiek tegen een counter tactiek

  Tactieken voor minder actieve spelers
  Je hebt natuurlijk de meeste kans om te winnen als je de formatie en tactiek telkens aanpast aan de tegenstander. Helaas heeft niet iedereen de tijd om dat elke dag te doen. Ook mensen die niet elke dag op OSM kunnen zijn willen wij graag helpen. Wij hebben dus een formatie en tactiek ontwikkeld waarmee je de meeste kans hebt om de doelstelling te halen.

  OSM tactiek doelstelling 1
  OSM tactiek doelstelling 4
  OSM tactiek doelstelling 7
  OSM tactiek doelstelling 10
  OSM tactiek doelstelling 16

GRATIS PRO TIP!

Bepaal de strategie op basis van je selectie of bouw je selectie op basis van de gekozen formatie en tactiek. De selectie bepaalt uiteindelijk welke formatie je het beste kunt kiezen. Zorg dat je voldoende spelers hebt om elke formatie te kunnen kiezen. Zo kun je de formatie en tactiek aanpassen op elke tegenstander zonder een speler op de verkeerde positie te zetten.

GRATIS TIP!

OSM tactiek

Om meer kans te maken om te winnen is het van belang om altijd de juiste tactiek te kiezen. Wil jij weten wat de beste OSM tactiek is tegen je tegenstander? Gebruik de data-analist om achter de formatie en tactiek van je tegenstander te komen. Kijk dan op deze pagina voor de OSM tactiek tegen de formatie van je tegenstander.

Tactiek tegen 433A

De tactiek 433a wordt veel gebruikt op online soccer manager. Vooral teams die doelstelling 1 hebben en een sterke selectie hebben zullen met deze tactiek spelen. Vooral voor teams met een lage doelstelling zoals 10 en 16 zal de tactiek handig zijn. Voor de OSM tactiek tegen 433a hebben wij gekozen voor de formatie 451 met schieten van afstand. De aanvallers blijven voorin, de middenvelders blijven kort voor de verdediging en de verdedigers blijven achterin. De dekking is zonedekking en speel zonder buitenspel. De pressie, stijl en tempo zijn afhankelijk van de opstelling van de tegenstander. Wil jij precies weten wat je moet doen? Kijk dan op de pagina OSM tactiek 433a.

Tactiek tegen 433B

In online soccer manager wordt 433B meestal gebruikt door teams die wel willen aanvallen, maar minder risico willen nemen dan teams. Het zullen waarschijnlijk sterke selecties zijn die gebruik maken van deze tactiek. Daarnaast kunnen het ook mensen zijn die zomaar een tactiek kiezen. Het is verstandig om de juiste tactiek te kiezen. Voor de OSM tactiek tegen 433B hebben wij diverse mogelijkheden bedacht. Denk daarbij aan 433a, 4231 en 451. De tactiek is afhankelijk van de selectie van de tegenstander. Wil jij de beste OSM tactiek tegen 433B? Kijk dan op deze pagina.

Tactiek tegen 442B

De online soccer manager tactiek 442B is een vrij defensieve tactiek waarbij de focus ligt op het middenveld. Deze tactiek wordt normaal gesproken gebruikt door teams die doestelling 4 of 7 hebben. Eventueel goede teams met doelstelling 10 zullen deze tactiek ook gebruiken. Het is een lastige tactiek om tegen te spelen, maar gelukkig hebben wij de juiste tactiek. Welke tactiek het beste is om te gebruiken tegen 442B is afhankelijk van de selectie van jou team en dat van de tegenstander. Wil jij direct weten welke tactiek jij moet gebruiken tegen 442B? Kijk dan op de pagina van OSM tactiek tegen 442B.

Tactiek tegen 4231

De formatie 4231 wordt vooral gespeeld door mensen die de slag op het middenveld willen winnen. Het is afhankelijk van de selectie welke opstelling interessant is om te gebruiken. De formatie 4231 is een zeer defensieve tactiek met een countertactiek. Trap daar niet in! Wij gebruiken de formatie 451 om te gebruiken. De aanvallers moeten voorin blijven, de middenvelders kort voor de verdediging en de verdedigers moeten achterin blijven. Kies daarnaast voor zonedekking en niet voor buitenspelval. WIl jij weten hoe je de pressie, stijl en tempo moet instellen? Kijk dan op de pagina van de OSM tactiek tegen 4231.

Tactiek tegen 451

Samen met 433a is 451 de meest gebruikte tactiek van online soccer manager. De formatie 451 wordt vooral gebruikt tegen teams die een mindere selectie hebben dan de tegenstander. De tegenstander wil zorgen dat jij aanvalt zodat hij kan toeslaan in de counter. Om daar iets aan te doen moet je precies hetzelfde doen. Jij hebt namelijk een beter team, dus jij zou moeten winnen met dezelfde tactiek. Wil je precies weten hoe dat werkt? Kijk dan op deze pagina voor de OSM tactiek tegen 451.

Tactiek tegen een counter tactiek

De tactiek van counter tactiek kan met verschillende formaties worden gebruikt. Normaal gesproken hanteren tegenstanders de formatie 4231 of 451, maar er zijn ook andere formaties mogelijk. Gebruik de data-analist om achter de informatie te komen. Wij hebben een standaard tactiek gemaakt die jij altijd kunt gebruiken tegen teams die op de counter spelen. Zo maak jij de meeste kans om de wedstrijd te winnen. Kijk op deze pagina voor een OSM tactiek tegen een counter tactiek.

OSM tactiek doelstellingen

Het blijft altijd de voorkeur om de tactiek aan te passen aan de tegenstander. Gebruik de data-analist om de formatie en tactiek van je tegenstander te krijgen. Heb jij daar geen tijd voor of ben jij een paar dagen weg? Of wil jij makkelijk je doelstelling halen? Dan kun jij de onderstaande tactieken gebruiken.

Tactiek doelstelling 1

Om doelstelling 1 te halen hebben wij een standaard tactiek ontwikkeld waarmee het mogelijk is. De teams die doelstelling 1 hebben zullen normaal gesproken een van de beste selecties hebben van de competitie. Aanvallend voetballen zal in dat geval beloond worden. Wij hebben gekozen voor de OSM tactiek 433a om doelstelling 1 te halen. Kies voor de formatie 433a met speelstijl over de vleugels. De tactiek per linie is dat aanvallers voorin moeten blijven, middenvelders in positie moeten blijven en dat verdedigers achterin moeten blijven. Kies voor zonedekking en kies niet voor buitenspelval. De pressie is 70%, de stijl 75% en het tempo is 78%. Meer informatie vind je op deze pagina.

Tactiek doelstelling 4

Met doelstelling 4 zul jij een goede selectie hebben om van de meeste tegenstanders te winnen. Natuurlijk wil jij elke wedstrijd winnen, maar is dat altijd wel mogelijk? Er kunnen altijd betere teams zijn in de competitie. Om te zorgen dat jij de doelstelling haalt hebben wij een OSM tactiek voor doelstelling 4 ontwikkeld. Kies voor de formatie 433B met de speelstijl over de vleugels. De aanvallers ondersteunen het middenveld, de middenvelders zullen kort voor de verdediging spelen en de verdedigers blijven gewoon achterin. Kies voor zonedekking als dekking en geen buitenspelval. De pressie moet je op 75% zetten, de stijl op 75% en het tempo op 79%. Meer weten over de online soccer manager tactiek voor doelstelling 4? Kijk dan op deze pagina.

Tactiek doelstelling 7

Met de doelstelling 7 ben jij normaal gesproken een team in de middenmoot. Een team met een selectie die jij makkelijk moet kunnen verbeteren. Daardoor zal het zeker mogelijk zijn om de doelstelling te halen. Om hierbij te helpen kun je de onderstaande tactiek gebruiken. Kies voor de formatie 451 met schieten van afstand. Geen mandekking en geen buitenspelval. De verdedigers blijven achterin, de middenvelders blijven in positie en de aanvallers moeten het middenveld ondersteunen. De pressie is 84%, de stijl is 79% en het tempo is 79%. Meer informatie vind je op de pagina van OSM tactiek doelstelling 7.

Tactiek doelstelling 10

Doelstelling 10 lijkt op een makkelijke doelstelling, maar dat is het zeker niet. Bijna elk team in de competitie heeft een betere selectie. Jij zult dus je kansen moeten afwachten om overwinningen te halen. Gelukkig hoef je niet elke wedstrijd te winnen. Wij hebben echter een tactiek waardoor jij meer wedstrijden gaat winnen. Kies voor de formatie met 451 waarbij de speelstijl van afstand schieten is. De aanvallers ondersteunen het middenveld, de middenvelders blijven in positie terwijl de verdedigers achterin blijven. Kies voor zonedekking en speel niet met buitenspelval. De pressie is 35%, de stijl is 30% en speel met 39% tempo. Meer informatie vind jij op de pagina van OSM tactiek doelstelling 10.

Tactiek doelstelling 16

Doelstelling is misschien wel de makkelijkste doelstelling. Daar zijn wij eerlijk in. Maar betekent dat het makkelijk is om dat te halen? Zeker niet! En met name als andere teams actief is. Jij zult altijd moeten spelen tegen een beter team. Dat maakt het niet makkelijk. Wij hebben een online soccer manager tactiek gemaakt die jij kunt gebruiken om de doelstelling te halen. Kies voor de formatie 5311 en speel op de counter. Laat de tegenstander naar jou komen. De aanvallers moeten voorin blijven, de middenvelders spelen kort voor de verdediging terwijl de verdedigers achterin blijven. Kies voor 25% pressie, 35% stijl en 75% tempo. Wil jij makkelijk doelstelling 16 halen? Kijk dan op de pagina van OSM tactiek doelstelling 16.

Gratis OSM tips ontvangen?

Wil jij winnen in OSM?

Wil jij tips die niemand weet?
Wil jij meer wedstrijden winnen?
Wil jij de beste tactieken?
Wil jij de meest complete scoutlijst?
Wil jij alles weten over OSM?

In de OSMPROGIDS staat alles over OSM wat jij moet weten!

osm tactiek
Menu