Scheidsrechter

In elke competitie heb je 5 verschillende type scheidsrechters. De stijl van de scheidsrechter bepaalt de manier van fluiten. Is de scheidsrechter groen, blauw of geel dan zul je minder snel een gele of rode kaart krijgen. Als de scheidsrechter oranje of rood is, dan zal de speler eerder een kaart krijgen bij een overtreding. Of je snel een kaart krijgt is niet alleen afhankelijk van de scheidsrechter, maar ook van de manier van tackelen en de pressie. Het is dus belangrijk om al deze factoren in overweging te nemen bij het bepalen van de juiste tactiek. Wil je nog meer tips? Kijk dan op deze pagina.

Overzicht verschillende type scheidsrechters:
– Soft (groen)
– Mild (blauw)
– Gemiddeld (geel)
– Streng (oranje)
– Genadeloos (rood)

Overzicht stijl van tackelen:
– Voorzichtig
– Normaal
– Agressief
– Roekeloos

 • Is de scheidsrechter groen, blauw of geel?

  Is de scheidsrechter soft, mild of gemiddeld? Kies dan voor roekeloos bij een pressie rond de 20. Als de pressie hoger is, dan is het risico op rode kaarten groter. Heb je een hogere pressie dan 20? Kies dan voor agressief. Kijk ook even naar de tip.

  Pressie ≤ 20: roekeloos (tackelen)
  Pressie ≥ 20: agressief (tackelen)

 • Is de scheidsrechter oranje of blauw?

  Is de scheidsrechter streng of genadeloos? Kies dan voor agressief bij een pressie rond de 20. Als de pressie hoger is, dan heb je een groot risico op rode kaarten. Heb je een hogere pressie dan 20? Kies dan voor voorzichtig. Kijk naar de gratis OSM tip om een goede keuze te maken.

  Pressie ≤ 20: agressief (tackelen)
  Pressie ≥ 20: voorzichtig (tackelen)

GRATIS PRO TIP!

Kijk niet alleen naar deze wedstrijd, maar ook naar volgende wedstrijd. Als je de volgende dag een belangrijke wedstrijd hebt, dan kan het verstandig zijn om spelers te sparen. Kan jou speler een schorsing krijgen of is de kans op een rode kaart groot? Dan kun je de speler beter niet opstellen.

GRATIS TIP!
Gratis OSM tips ontvangen?

Wil jij winnen in OSM?

Wil jij tips die niemand weet?
Wil jij meer wedstrijden winnen?
Wil jij de beste tactieken?
Wil jij de meest complete scoutlijst?
Wil jij alles weten over OSM?

In de OSMPROGIDS staat alles over OSM wat jij moet weten!

osm scheidsrechter
Menu