Fantasy League

Fantasy League

De Fantasy League is sinds 26 November weer terug in OSM. Wat is dit precies en hoe kan je het best spelen in de Fantasy League. Op deze pagina zullen wij proberen alles uit te leggen en tips te geven over deze competitie.

Hoe werkt de Fantasy League?
De Fantasy League is een competitie met 10 teams die managers zelf kunnen samenstellen met een budget van $100 miljoen. Een team moet tussen de 20 en 30 spelers hebben met een minimum van 2 keepers, 4 verdedigers, 4 middenvelders en 3 aanvallers. Het is handig om van te voren te bedenken welke opstellingen je wilt gaan spelen, zo kan je voor jezelf bepalen hoeveel spelers je ongeveer per linie nodig hebt. Ik vind het vaak ideaal om 2 keepers, 7 verdedigers, 7 middenvelders en 5 aanvallers te hebben, op die manier kan je veel verschillende opstellingen spelen en eventuele blessures en/of schorsingen opvangen. Meer spelers kan natuurlijk altijd maar dan moet je er wel rekening mee houden dat de gemiddelde spelerswaarde lager ligt vanwege het budget dat je krijgt. Met 21 spelers in de selectie moet je er rekening mee houden dat je ongeveer $4,7 miljoen per speler kan besteden. Dat betekent dus dat het niet handig is om de echte topspelers te kiezen voor je team omdat je daar al snel veel meer aan kwijt bent.

Nationaliteit
Het is natuurlijk ook handig om zo veel mogelijk spelers van dezelfde nationaliteit te kiezen voor jouw team om de nationaliteiten bonus te krijgen, zeker in de Fantasy League is die erg makkelijk te krijgen als je zelf een selectie kan maken. Kies van te voren een nationaliteit waarvan je de spelers gaat kiezen, en bedenk welke spelers je daarvoor sowieso graag wilt hebben. Landen met veel talenten zijn onder andere: Engeland, Frankrijk, Nederland, Brazilië, Spanje en Italië. Houd er wel rekening mee dat spelers ook al gekozen kunnen zijn door andere managers.

Talenten
Het kan slim zijn om veel talenten in je selectie te hebben omdat die goed kunnen trainen, maar je moet ook een aantal ervaren spelers in je selectie te hebben om te kunnen trainen. Je kan een aantal iets duurdere spelers kiezen als ervaren spelers, maar dan moet je er natuurlijk ook rekening mee houden dat je een aantal minder dure talenten moet kiezen om binnen het budget te blijven. Mocht je nog wat geld overhebben na het kiezen van een selectie, haal dan nog een paar lage spelers erbij die je gelijk op de transferlijst kan zetten als de competitie is begonnen.

Start competitie
Als alle 10 de managers een selectie hebben gekozen wordt de competitie gestart. Hij duurt 18 speelrondes lang met alle instellingen die een normale competitie ook heeft, behalve dan dat er geen beker is in de Fantasy League. Je kan hem dus hetzelfde spelen als elke andere competitie. Als je het team wilt blijven verbeteren is het belangrijk dat je blijft handelen op de transferlijst, steeds spelers inkopen en weer met winst doorverkopen. Zo kan jij je team steeds blijven verbeteren en kan jij jezelf een voordeel geven ten opzichte van de andere spelers in een competitie.

Extra informatie
Je kan via de Fantasy League helaas nog niet de Winners Cup ingaan, maar wie weet is dat iets wat in de toekomst wordt toegevoegd. Naar mijn weten is het op dit moment ook nog niet mogelijk om een privé competitie te starten in de Fantasy League. Het is vanwege rechten en licenties helaas ook niet mogelijk om spelers uit de Bundesliga te kiezen voor jouw selectie, alleen de spelers van Bayern Munchen kan je wel kiezen.

En voor de juiste tactiek kijk je natuurlijk op de pagina OSM Tactiek.

GRATIS PRO TIP!

Kijk naar een goede balans voor het team. Zorg voor een brede selectie zodat eventuele schorsing en blessures opgevangen kunnen worden. De allerbeste speler hebben is leuk, maar winnen is natuurlijk belangrijker. Denk daarom vooral aan de nationaliteitenbonus.

GRATIS TIP!
Gratis OSM tips ontvangen?

Wil jij winnen in OSM?

Wil jij tips die niemand weet?
Wil jij meer wedstrijden winnen?
Wil jij de beste tactieken?
Wil jij de meest complete scoutlijst?
Wil jij alles weten over OSM?

In de OSMPROGIDS staat alles over OSM wat jij moet weten!

osm-fantasy-league
Menu